لیست اختراعات حسن ميرزائي
سابقه و هدف: چالكونها الگويي براي طراحي و كشف داروهاي ضدسرطان هستند. مطالعه حاضر در راستاي سنتز 13 تركيب چالكوني، ارزيابي بيولوژيك و همچنين مطالعه داكينگ و شبيه سازي ديناميك ملكولي اين تركيبات به انجام رسيده است. مواد و روشها: از واكنش آلدهيدهاي استخلاف دار با 3- استيل ايندول يا N-متيل-3-استيل ايندول در حضور ليتيم هيدروكسيد تركيبات چالكوني تهيه شدند. سميت سلولي اين تركيبات با روش MTT بر روي ردههاي سلول سرطاني و نرمال بررسي شد. همچنين تاثير تركيبات سنتزشده در مهار پليمريزاسيون توبولين مورد بررسي قرار گرفت. آناليز آپوپتوز و چرخة سلولي به وسيله دستگاه فلوسايتومتري انجام گرفت. سپس با استفاده از نرم افزار AutoDock 4.2 برهمكنشهاي اين تركيبات ارزيابي گرديد. شبيه سازي ديناميك ملكولي به مدت 10 نانوثانيه براي تعيين پايداري ساختار كمپلكس پروتئين انجام شد. يافتهها: بر اساس طيف سنجي 1H NMR و با توجه به ثابت كوپلاژ هيدروژنهاي وينيلي(J=15.6 Hz) ، چالكون هاي سنتز شده از كانفيگوراسيون ترانس برخوردار هستند. نتايج حاصل از آزمون سميت سلولي نشان داد كه اين تركيبات اثر قابل توجهي در مهار سلولهاي سرطاني دارند. تركيب 9b با IC50 برابر با 3/4 ميكروگرم در ميليليتر بيشترين فعاليت را روي رده سلولي A-549 داشت. ضمن اينكه تركيب فوق الذكر فاقد اثر سمي روي رده سلولي نرمال بود. تركيب مذكور به طور موثري پليمريزاسيون توبولين را مهار مي كند. همچنين تركيب 9b به طور معنيداري باعث القاي آپوپتوز و مهار چرخة سلولي در مرحلة S و القاء آپوپتوز در ردة سلولي A-549 مي گردد. تركيب 9b با برهمكنشهاي هيدروژني و هيدروفوبيك با ريشههاي اسيد آمينه موجود درجايگاه اتصال كلشيسين ارتباط برقرار ميكند. استنتاج: تركيبات ايندول-چالكوني سنتزشده ميتوانند بصورت اختصاصي رشد سلولهاي سرطاني را مهار نمايند. آنالوگ برومووانيلين-N-متيل ايندول پروفايل اثر بهتري را روي سلولهاي سرطاني مورد آزمايش نشان داد. اين مشتقات چالكوني ازطريـق ممانعــت در پليمرازســيون توبــولين باعــث القــا آپوپتوزيس درسلولهاي توموري ميگردد و در نهايت منجر به توقف سيكل سلولي ميشوند. لذا اين تركيبات ميتواند به عنوان الگويي ساختاري براي بهينه سازي و توسعه تركيبات قوي ضدسرطان مورد توجه قرار گيرند.
امروزه ساخت پيل هاي سوختي گامي مهم در توليد انرژي به صورت پاك و با كمترين هزينه مي باشد. يكي از انواع اين پيل ها، پيل سوختي غشاء پليمري مي باشد. اين نوع پيل ها داراي اجزاي مختلفي هستندكه از آنها مي توان صفحات دو قطبي را نام برد. يكي از مشكلات پيش روي اين پيل ها، خوردگي اين صفحات مي باشد. از اين رو آلياژها و پوشش هاي متفاوتي به منظور افزايش طول عمر اين صفحات انتخاب شده است اما ميل به بهينه كردن ويژگي هاي اين صفحات وجود دارد. در اين اختراع با اعمال پوشش كربني بر روي SS-316، مقاومت به خوردگي نمونه ها افزايش يافت. براي اعمال پوشش كربني از روش اسپاترينگ (كندوپاش) استفاده شد. به منظور نتيجه گيري دقيقتر، پوشش به 3 ضخامت 100، 200 و 600 نانومتر بر روي زيرلايه فوق اعمال شد. تست هاي پلاريزاسيون خوردگي در اسيد سولفوريك 1 مولار و در دماي 70 درجه سانتيگراد انجام شد كه كاملا با محيط درون پيل سوختي شبيه سازي شده است. مقاومت به خوردگي نمونه ها در اين محيط افزايش يافت و حتي نمونه فولاد زنگ نزن با ضخامت 200 نانومتر بهترين عملكرد را داشته و مناسب قرارگيري در شرايط كاري مي باشد.
پوست بزرگترين ارگان بدن است و به طور مداوم در معرض آسيب¬هاي فيزيكي، شيميايي است. مطالعات باليني مختلف نشان داده¬اند كه پروبيوتيك¬ها اثرات ويژه اي در پوست انسان به طور مستقيم يا غيرمستقيم مي¬گذارد كه از جنبه هاي متنوع قابل توجه مي¬باشد. پروبيوتيك ها در پيشگيري و درمان بيماري¬هاي پوستي از جمله اگزما، درماتيت آتوپيك،آكنه و التهاب آلرژيك و يا در افزايش حساسيت پوست، آسيب پوستي ناشي از UV، نقش مهمي ايفا مي¬نمايد. دوغ شتر يك محصول بومي استان گلستان مي¬باشد و سرشار از تركيبات دارويي مهم مي¬باشد. پروبيوتيك¬هاي موجود در دوغ شتر مي-توانند با تغيير ميكروفلور پوست سبب تقويت سيستم ايمني بدن مي¬گردد. در تهيه اين محصول از دوغ تازه شتر و سوش هاي پروبيوتيك هاي مفيد شامل لاكتوباسيلوس رامنوس ، بيفيدوباكتريوم لاكتيس، بيفيدوباكتريوم لانگوم ، لاكتوباسيلوس اسيدوفيلوس استفاده شده است. كرم پروبيوتيك دوغ شتر به دليل داشتن پروبيوتيك¬هاي مفيد نقش موثري در ترميم پوست و بازساري كلاژن و الاستين ايفا مي¬كند.اين محصول با داشتن تركيبات كاملا طبيعي براي تمامي سنين قابل استفاده مي¬باشد و با جذب سريع از روي پوست پس از اولين استفاده شاهد كاهش لك،جوش، اگزما، آكنه ، چين و چروك پوست و پس از چندين بار استفاده از آن درمان كامل مشكل را در پي خواهدداشت. توليداين محصول نياز به استفاده و واردات محصولات آرايشي و بهداشتي خارجي را تا حدودي مي¬تواند برطرف نمايد. بنابراين هدف ما در اين تحقيق، توليد كرم پروبيوتيك از دوغ شتر مي¬باشد. براي اولين بار در ايران يك محصول آرايشي بهداشتي پروبيوتيك را توليد نموده و مي¬توان فرآوردۀ باارزشي مانند دوغ شتر را كه تاكنون زياد مورد توجه صنعت بهداشتي قرار نگرفته است، وارد چرخه توليد كرد. اين محصول به دليل داشتن باكتري هاي مفيد پروبيوتيك نقش مهمي در سلامت و شادابي پوست و هم چنين ترميم و بازگرداندن ميكروفلوراهاي موثر پوست ، آكنه، اگزما ، بازسازي و جوان سازي پوست و محافظت از پيري زود رس پوست و تقويت سيستم دفاعي پوست داشته باشد.
حالت قبل قمقمه هاي موجود به شكل ساد و تنوع در شكل ظاهري آنها بود كه دوچرخه سواران حرفه ي براي نوشيدن مايع درون آن بايد ابتدا قمقمه را بالاتر از سطح دهان قرار داده و با تغيير زاويه سر و و فشار دادن بدنه ي قمقمه مي توانستند از مايع درون آن استفاده كنند كه در اين حالت سبب ايجاد مشكلات فني متعددي براي دوپرخه سواران از قبيل عدم تمركز، اتلاف زمان و خستگي ناشي از ركاب زني بيش از بيست كيلو متر كه با پمپاژ خودكار سبب سهولت نوشيدن آب و رفع مشكلات مي گردد و تنها دليل جهش فكري ما در اين زمينه رفع مشكلات آنان با ايجاد طرحي نو بود در ادامه ي شرح وتوهيف به بيان جزنيات طرح و نقشه ها اشاره شده است
اين طرح فني در مورد ساخت يك وسيله متحرك قابل استفاده در بيمارستان ها بعنوان ماشين كارگر و اماكن زلزله زده شده جهت امداد رساني و شناسايي مجروحين مورد استفاده مي باشد. ماشين كارگر از طريق سه عدد چرخ براي حركت مناسب به كار گرفته شده است و ماشين امداد رسان از طريق چهار چرخ مورد استفاده قرار گرفته شده است. ابتدا طرح مكانيكي و الكترونيكي جامعي از سيستم بيان شده اند. و سپس نوع حركت و حالات فيزيكي در يك طرح سمبليك مورد بحث قرار گرفته اند كه هيچ گونه اشتباهي در هنگام حركت چرخ ها به وجود نيايد. به منظور آشنايي با نوع حركت و حالات فيزيكي ما به تشابهات مهمي در دو مورد از اطلاعات matlab و Visual Nastran اشاره مي كنيم. در اخر بهترين نتيجه بدست آمده از تشابهات دو اطلاعات را مورد بررسي قرار داده و به مرحله عمل مي رسانيم.
در ايران هنوز عمليات برداشت انار به صورت دستي انجام مي گيرد تاكنون هيچ روش مكانيزهاي براي برداشت اين محصول به كار گرفته نشده است سطح زير كشت انار در ايران بالغ بر 54000 هكتار و با عملكردي معادل 750000 تن در سال است. برداشت انار يكي از مشكل ترين و پر هزينه ترين مراحل كشت و كار اين محصول است كه نياز به نيروي انساني فراوان دارد. مضافا اين كه كار طاقت فرساست. استفاده از ماشين براي اين منظور مي تواند تا حد زيادي در كاهش هزينه ها موثر باشد.
موارد یافت شده: 14